Праве ДОМАЋЕ КРОФНЕ - Споља мекане изнутра шупље, можете их филовати по укусу
Спремају се брзо и лако, а резултат ће вас одушевити, боље него у пекари.
15.02.2025.
16:49
Коментари (0)
Ево једног рецепта за домаће крофне. Нема боље посластице, од домаћих крофни, а можете их фиовати по жељи, са д
Састојци:
- 200 мл воде
- 200 мл млека
- 5 касика уља
- 3 кашике шећера
- 1 коцкица квасца
- 2 јаја
- 1 кора лимуна
- 700 гр брашна
У млако млеко и воду додати квасац, шећер, уље, јаја и рендану кору од једног лимуна. Замесити тесто и оставити да надолази око 30 минута, понова премесити и оставити да надође јос 15 мин.
Извадити из ванглице тесто и премесити оставити да стану једно 10 минута. Растањити тесто на 1 цм вадити часом крофне. Прекрити крпом и оставити да фино надођу. Пржити у врелом уљу и уваљати у прах шећер са ванил шећером.