Колач ЧОКОЛАДНА ФАНТАЗИЈА - Све се спрема у једној посуди, а прелив на крају чини га неодољивим чак и за оне који не воле слаткише
Спој састојака који гарантују јако добар резултат и укусну посластицу.
Препорука за недељну посластицу је најдивнији чоколадни колач који се спрема без мало муке. Састојке помешајте у једној посуди, испеците бисквити и прелијте сочним чоколадним преливом.
Спремите овај укусни колач и обрадујте укућане сутра када сте на окупу.
Састојци:
Тесто:
- 3 јаја
- 6 шољица шећера (од црне кафе око 80 мл)
- 3 шољице уља
- 3 шољице млевених ораха
- 4 шољице млека
- 5 шољице брашна
- 1 прашак за пециво
- 1 ванилин шећер
- мало цимета и корице лимуна ако желите
Припрема бисквита
Састојке у прилогу додавати један по један и мутити. Почните са јајима, затим додајте шећер, уље, млевене орахе, млеко, брашно, прашак за пециво, ванилин шећер и за крај мало цимета и корице лимуна за мирис.
Смесу сипати у подмазан плех и пеците 35 минута на температури од 180 степени.
Прелив:
150 г шећера прокувати са 5 кашика воде. Додати 100 г чоколаде, 150 г маслаца и 5 кашика млевених ораха.
Печени бисквит посути с мало рума и млека те прелити преливом.
Детаљније на видеу, погледајте кликом ОВДЕ.