Prave DOMAĆE KROFNE - Spolja mekane iznutra šuplje, možete ih filovati po ukusu
Spremaju se brzo i lako, a rezultat će vas oduševiti, bolje nego u pekari.
15.02.2025.
16:49
Komentari (0)
Evo jednog recepta za domaće krofne. Nema bolje poslastice, od domaćih krofni, a možete ih fiovati po želji, sa d
Sastojci:
- 200 ml vode
- 200 ml mleka
- 5 kasika ulja
- 3 kašike šećera
- 1 kockica kvasca
- 2 jaja
- 1 kora limuna
- 700 gr brašna
U mlako mleko i vodu dodati kvasac, šećer, ulje, jaja i rendanu koru od jednog limuna. Zamesiti testo i ostaviti da nadolazi oko 30 minuta, ponova premesiti i ostaviti da nadođe jos 15 min.
Izvaditi iz vanglice testo i premesiti ostaviti da stanu jedno 10 minuta. Rastanjiti testo na 1 cm vaditi časom krofne. Prekriti krpom i ostaviti da fino nadođu. Pržiti u vrelom ulju i uvaljati u prah šećer sa vanil šećerom.