Пре спавања потопите бадем у воду и ујутру га поједите, резултати су ЗАПАЊУЈУЋИ!
Оставите их преко ноћи а ујутру их обавезно ољуштите...
Традиционална кинеска медицина заступа став да је врло важно ујутру појести бадеме који су претходну ноћ стајали у води. Ево и зашто.
Битно је да пре јела ољуштите бадеме јер танин који се налази у кожи овог орашастог плода спречава остале ранљиве састојке да уђу у организам. Зато је потребно да их пре конзумирања потопите у воду како би спала горка кожа и како би желудачна киселина могла да се "позабави" обрадом преосталих хранљивих састојака.
САВЕТ ИСИДОРЕ БЈЕЛИЦЕ: Овако она ПОБЕЂУЈЕ рак!
Познато је да су бадеми пуни протеина, витамина Е, калцијума, влакана, цинка, фосфора и магнезијума али они долазе до нашег организма тек када је плод ољуштен. Добро је да бадеме поједете одмах након буђења јер ћете тако регулисати лучење хлороводоничне киселине у стомаку и спречити горушицу и друге пробавне проблеме.