Брзо и лако, а преукусно: Мафини са вишњама и чоколадом се спремају за 20 минута - укус је неодољив, права чаролија
Овом слатком греху нећете одолети.
Ако тражите савршен спој слатког и освежавајућег, онда рачунајте да ће ови мафини од вишње и чоколаде оправдати сва ваша очекивања. Сочне вишње у комбинацији са комадићима млечне чоколаде стварају неодољив укус који ће вас освојити на први залогај.
Ови мафини су идеални за ужину или десерт, а рецепт је заиста једноставан и свако може да се упусти у његову припрему.
Састојци и количина:
- 2 шоље брашна
- 1 шоља шећера
- пола шоље какао праха
- 1 кашичица соде бикарбоне
- пола кашичице прашка за пециво
- пола кашичице морске соли
- пола шоље биљног уља
- 1 шоља млека
- 2 јаја
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 1 шоља вишања
- 100 г млечне чоколаде
Начин припреме:
Пре свега добро загрејте рерну и калуп за мафине обложите папиром за печење или науљите и поспите брашном.
У чинији помешајте брашно, какао прах, соду бикарбону, прашак за пециво и со. Миксером умутите уље, јаја и шећер, па додајте млеко и ванилу, па добро измешајте. Суве састојке додајте у течне и мешајте све док се не сједине. Тек тада, на крају, додајте вишње и изломљену чоколаду.
Кашиком или кутлачом сипајте смесу у калупе за мафине, мало преко 3/4 висине. Пеците од 15 до 20 минута све док не видите да је тесто нарасло у облик мафина и док мафин не добије чврсту корицу. Мафини од вишње и чоколаде су спремни за јело. Пријатно!