Preukusan ručak na brzinu: Recept za taljatele sa ribom i povrćem - prste da poližeš
Svi će tražiti još.
Predivno i lagano jelo za vrele dane.
Za ovo jelo taljatele kuvajte u neslanoj vodi jer je soja-sos kojim se začinjava povrće dovoljno slan.
Sastojci i količina:
- taljatele 200 g
- filet oslića 200 g
- beli luk 2-3 čena
- šargarepa 100 g
- celer 100 g
- praziluk 200 g
- spanać 100 g
- ulje 70 ml
- soja-sos 50 ml
- đumbir, mleveni 1 kašičica
- biber po ukusu
Način pripreme:
Oprano povrće isecite na tanke rezance, a spanać na krupne. Beli luk usitnite, ribu isecite na deblje štapiće. Taljatele napola skuvajte u neposoljenoj vodi, ocedite ih i ostavite na toplom mestu. Na ugrejanom ulju u dubokom tiganju pržite dva-tri minuta celer i šargarepu, pa stavite preko testenine. U istu posudu dodajte još malo ulja, propržite praziluk i spanać, začinite i to istresite na testeninu.
Postupak ponovite s ribom i dodajte je taljatelama. Na kraju propržite đumbir, soja-sos i beli luk, pa dodajte jelu, dobro promešajte i služite toplo.