Најсочнија ЧОКОЛАДНА торта од састојака које већ имате КОД КУЋЕ - Слаткиш као из посластичарнице, а спрема се ВРЛО БРЗО
Савршена торта која захтева мало времена, а даје одличне резултате.
Издашан слаткиш који ће вас високо котирати у очима оних који га конзумирају, а све састојке већ имате код куће.
Основа:
- 400 г шећера
- 220 г брашна
- 85 г какаа
- један прашак за пециво
- кашичица соде бикарбоне
- прстохват соли
- два јаја
- једна шоља млека
- пола шоље уља
- кашичица кафе
- једна шоља прокувале воде
- две кашичице екстракта од ваниле
За глазуру:
- три жуманца
- пуна кашичица шећера
- 140 мл слатке павлаке
- 200 г чоколаде
- две или три кашичице шећера
- 140 мл слатке павлаке
Припрема чоколадне торте:
Крените од основе и помешајте шећер са просејаним брашном, какаом, содом, прашком за пециво и сољу. Како бисте припремили помешане суве састојке за оне у течном облику, направите рупу у средини. На тај начин ће се састојци боље сјединити.
Ту сипајте јаја, уље, млеко и екстракт ваниле. Помештајте све састојке.
Преко кашичице кафе прелијте шољу прокувале воде. Док се она хлади, припремите две посуде за печење и премажите их путером или маслацем. Након тога ставите папир за печење.
Добијеној смеси постепено додајте кафу и мешајте након сваког додавања. Када је добро умућено, равномерно прелијте смесу у претходно припремљене посуде и ставите да се пече 30 минута на 180 степени.
Док се торта пече, прионите на прављење глазуре. Умутите слатку павлаку миксером. Када се стврдне, додајте шећер и наставите да мутите.
Исеците чоколаду. Измешајте шећер и три жуманца. Преко тога прелијте неумућену слатку павлаку и мутите лаганим покретима. Ставите на тиху ватру и мутите без престанка док се све не истопи. Скините са шпорета. Додајте исецкану чоколаду и мутите док се и она не истопи.
Чоколадну смесу помешајте са умућеном слатком павлаком.
Испечене основе торте оставите да се охлади 10 минута пре него што их извадите из посуде за печење. Једну основу ставите на посуду на којој желите да се торта налази, премажите је глазуром и преклопите другим слојем основе. Поновите поступак премазивања глазуром. Овог пута премажите и ивице торте тако да цела торта буде прекривена. Уживајте!