Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Пролећна ДЕТОКС ЧОРБА - Подстиче избацивање токсина из организма, пуна је протеина и влакана

22.03.2023. 08:01
Пише:
Србија Данас/Сенса
čorba
чорба / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Препорука познате ауторке рецепата!

Пролеће је сјајно време за детокс, а промена у природи, разни зелениш, поврће и здрава и свежа храна дају нам инспирацију у кухињи да направимо сјајне, здраве и укусне комбинације. Позната америчка ауторка рецепата Али Слагле поделила је рецепт за пролећну чорбу пуну протеина и влакана.

Зелена сочива пуна влакана и протеина чини основу супе, која је зачињена цитрусним мирисом лимуна и семенки коморача. Слободно можете да додате и било које пролећно поврће по вашем избору. Ауторка рецепта предлаже и комбинацију грашка, бораније и шпаргли. Поред тога што садржи махунарке које су богате протеинима и влакнима, у супи се налази и зачин коморач који смањује надимање и позитивно утиче на црева.

КАКО СМАЊИТИ РИЗИК ОД ДИЈАБЕТЕСА? Лекари препоручују уношење ОВЕ НАМИРНИЦЕ у исхрану

КАКО СМАЊИТИ РИЗИК ОД ДИЈАБЕТЕСА? Лекари препоручују уношење ОВЕ НАМИРНИЦЕ у исхрану

Водолије ИСЦРПЉЕНЕ, Рибе чувајте се прехладе - Хороскоп за уторак је спреман, ево шта предвиђа

Водолије ИСЦРПЉЕНЕ, Рибе чувајте се прехладе - Хороскоп за уторак је спреман, ево шта предвиђа

Рецепт за пролећну супу пуну влакана и протеина

Састојци:

  • 7 комада младог црног лука
  • 1 комбинација пролећног поврћа (може мешавина бораније, грашка и шпаргли)
  • 1 лимун
  • 1½ шоље зеленог сочива
  • 1 кашичица семена коморача

devojka jede supu
девојка једе супу / Извор: Профимедиа

Припрема:

Танко исецкајте млади лук, држећи беле и зелене делове одвојене. Издвојите комбинацију пролећног поврћа, а кору органског лимуна изрендајте. Загрејте ринглу на средној ватри и у тигању загрејте мало маслиновог уља, па пржите бели део младог црног лука док не омекша, око 5 минута. Додајте поврће и лимунову кору у лук, па додајте со и бибер. Динстајте све заједно око 5 минута.

Додајте 1½ шоље зеленог сочива, 1 кашичицу семена коморача и ½ кашичице млевене црвене паприке и промешајте да се сједини. Додајте 6 шољица воде, делимично поклопите и пустите да прокључа. Скините поклопац, смањите ватру на средње и кувајте док сочиво и поврће не омекшају, 20 до 25 минута. Уклоните супу са ватре и додајте зелени део црног лука, а затим, по жељи, зачините додатно лимуновим соком.

Савршено се слаже уз топли тост хлеб. Пријатно!