Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Тањир ПУН ВИТАМИНА, идеалан ручак за ЈАК ИМУНИТЕТ - Из кухиње бака Јеле стиже сјајан рецепт са ПОВРЋЕМ и занимљивим додацима

31.12.2023. 09:21
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Исхрана богата поврћем је јако важна, јер оно садржи пуно витамина, минерала и антиоксиданата који нам штите организам и чине га здравим. Уношење поврћа на дневној бази и адекватна хидратација доводе до повећане енергије, бољег варења и оптималније пробаве. Према подацима Школе јавног здравља Универзитета Харвард, исхрана која је богата поврћем и воћем може да смањи ризик од срчаних болести, високог притиска и да утиче позитивно на ниво шећера у крви.

Потребно је:

  • 500 гр шампињона
  • 1 главица црног лука
  • 1 већа шаргарепа
  • 1 паприка било која
  • 4 чена белог лука
  • 200 гр киселе павлаке
  • 50 гр качкаваља
  • 1 кашика сувог зачина
  • 1 кашичица кукурузног скроба /густина/
  • уље 
Салата по РЕЦЕПТУ ЗОРИЦЕ БРУНЦЛИК - Предјело идеално за новогодишњу прославу и празнични ручак, састојци су свима доступни Zorica Brunclik

Салата по РЕЦЕПТУ ЗОРИЦЕ БРУНЦЛИК - Предјело идеално за новогодишњу прославу и празнични ручак, састојци су свима доступни

Укусна торта по БАКИНОМ рецепту - Кремаста ЧОКОЛАДА и слатка карамела, савршен СПОЈ ком нема равногbakin recept

Укусна торта по БАКИНОМ рецепту - Кремаста ЧОКОЛАДА и слатка карамела, савршен СПОЈ ком нема равног

Припрема:

Ситно исецкати црни лук и пропржити на уљу, па додати сецкану шаргарепу па ставити кашичицу сувог зачина. Додати сецкану паприку и листиће шампињона. Мало налити воде /100 мл/ Кувати око 20 минута. Густин размутити у мало воде и сипати у шампињоне. Убацити бели лук сецкан и додати павлаку и изједначити. Додати сецкан першун. Наш ручак је готов. Фантазија укуса!