clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1205
usd
109.1422
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Tanjir PUN VITAMINA, idealan ručak za JAK IMUNITET - Iz kuhinje baka Jele stiže sjajan recept sa POVRĆEM i zanimljivim dodacima

31.12.2023. 09:21
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Ishrana bogata povrćem je jako važna, jer ono sadrži puno vitamina, minerala i antioksidanata koji nam štite organizam i čine ga zdravim. Unošenje povrća na dnevnoj bazi i adekvatna hidratacija dovode do povećane energije, boljeg varenja i optimalnije probave. Prema podacima Škole javnog zdravlja Univerziteta Harvard, ishrana koja je bogata povrćem i voćem može da smanji rizik od srčanih bolesti, visokog pritiska i da utiče pozitivno na nivo šećera u krvi.

Potrebno je:

  • 500 gr šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 1 paprika bilo koja
  • 4 čena belog luka
  • 200 gr kisele pavlake
  • 50 gr kačkavalja
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 kašičica kukuruznog skroba /gustina/
  • ulje 
Salata po RECEPTU ZORICE BRUNCLIK - Predjelo idealno za novogodišnju proslavu i praznični ručak, sastojci su svima dostupni Zorica Brunclik

Salata po RECEPTU ZORICE BRUNCLIK - Predjelo idealno za novogodišnju proslavu i praznični ručak, sastojci su svima dostupni

Ukusna torta po BAKINOM receptu - Kremasta ČOKOLADA i slatka karamela, savršen SPOJ kom nema ravnogbakin recept

Ukusna torta po BAKINOM receptu - Kremasta ČOKOLADA i slatka karamela, savršen SPOJ kom nema ravnog

Priprema:

Sitno iseckati crni luk i propržiti na ulju, pa dodati seckanu šargarepu pa staviti kašičicu suvog začina. Dodati seckanu papriku i listiće šampinjona. Malo naliti vode /100 ml/ Kuvati oko 20 minuta. Gustin razmutiti u malo vode i sipati u šampinjone. Ubaciti beli luk seckan i dodati pavlaku i izjednačiti. Dodati seckan peršun. Naš ručak je gotov. Fantazija ukusa!