Рецепт за ЈУНЕЋИ ГУЛАШ право из детињства - Мами мирисом, задржава укусом и одушевљава све који га пробају
Овакав гулаш су припремале наше баке.
27.05.2025.
14:33
Коментари (0)
Ручак, по мишљењу многих домаћица, треба да буде богат и садржајан. Баш такав можете спремити данас, а ево и како.
Састојци:
- 800 г јунећег меса
- 3 шаргарепе
- 2 црна лука
- 6 кромпира
- брашно
- коцкица путера
- говеђи бујон
- 2 кашике концентрата од парадајза
- маслиново уље
- зачини
Припрема:
Уваљајте коцкице јунетине у брашно. На маслиновом уљу и коцкици путера пропржите месо са обе стране. Када добије златну боју, извадите га.
У исти тигањ додајте сецкани лук и шаргарепу, те пропржите док не пусте сок.
Вратите месо у тигањ, додајте бујон и парадајз пасту. Посолите, зачините бибером и зачинима по укусу. Оставите да се све лагано крчка око сат времена.
Придружите кромпир, поклопите и кувајте још 30-45 минута, док месо не постане савршено сочно, а кромпирићи мекани. Послужите и уживајте у правом породичном ручку!