Recept za JUNEĆI GULAŠ pravo iz detinjstva - Mami mirisom, zadržava ukusom i oduševljava sve koji ga probaju
Ovakav gulaš su pripremale naše bake.
27.05.2025.
14:33
Komentari (0)
Ručak, po mišljenju mnogih domaćica, treba da bude bogat i sadržajan. Baš takav možete spremiti danas, a evo i kako.
Sastojci:
- 800 g junećeg mesa
- 3 šargarepe
- 2 crna luka
- 6 krompira
- brašno
- kockica putera
- goveđi bujon
- 2 kašike koncentrata od paradajza
- maslinovo ulje
- začini
Priprema:
Uvaljajte kockice junetine u brašno. Na maslinovom ulju i kockici putera propržite meso sa obe strane. Kada dobije zlatnu boju, izvadite ga.
U isti tiganj dodajte seckani luk i šargarepu, te propržite dok ne puste sok.
Vratite meso u tiganj, dodajte bujon i paradajz pastu. Posolite, začinite biberom i začinima po ukusu. Ostavite da se sve lagano krčka oko sat vremena.
Pridružite krompir, poklopite i kuvajte još 30-45 minuta, dok meso ne postane savršeno sočno, a krompirići mekani. Poslužite i uživajte u pravom porodičnom ručku!