Рецепт за КРОАСАН КИФЛЕ - Хрскаве и ваздушасте, лепше од купљених у пекари, ево како се припремају
Када желите да обрадујете укућане направите ову пекарску посластицу.
Представљамо вам рецепт за мекане и ваздушасте кроасан кифле.
Ево како се праве и шта вам је потребно од састојака.
Састојци:
- 1 кг брасна
- 40 гр свезег квасца
- 4 дл млека
- 2 дл јогурта
- 2 касицице соли
- 1 касицица сецера
- 2 јајета
Премаз теста
- 250 гр маргарина
- 2 касике брасна
Премаз кроасана
1 зуманце и мало уља
Од наведених састојака замесите тесто као сто то обично радите тако што заједно ставите млеко и јогурт на плотну да буде млако, а квасац размутите са шећером, па кад замесите тесто оставите га покривено да нарасте. Ја сам додала јос близу 100 гр брашна, али то све зависи и од квалитета брашна. Тесто треба да буде меко да се лепо развлачи. Поделите га на седам лоптица. Побрашните мало сваку лоптицу и развуците оклагијом величине мало већег плитког тањира.
Маргарин умутите са брашном, па премажите све коре осим последње. Слажите их једну преко друге, развуците оклагијом велики круг и пресеците га на четири дела. Сваки део исеците на осам делова, тако да добијете укупно 32 кифле.
Филујте сланим филом по жељи. Ја сам их пунила сиром у који сам додала једно беланце. Оставите их мало да нарасту, па их намажите жуманцетом и пеците у добро загрејаној рерни. Немојте их препеци да вам буду мекане и ваздушасте, саветује Кулинарка.