Сочна ШАРЕНА ПОГАЧА - Савршеног укуса, а тесто се меси кашиком, без муке, идеална за доручак или вечеру
Можете је послужити и као предјело или додатак главном јелу.
Представљамо вам рецепт за веома декоративну и укусну пуњену погачу.
Састојци:
- 500 мл воде
- 1 кашичица шећера
- 30 гр квасца
- 50 мл уља
- 1,5 кашичице соли
- 800 до 850 г брашна Т- 400 глатко
Још 30 мл за подмазивање посуде у којој стасава тесто.
Надев:
- 1 везица першуна
- 1 главица полу печеног белог лука
- Пар маслина и папричица
- 3 паприке
- 150 г димљене сланине
- 100 г сира који се топи
Припрема
У једну чинију сипајте 500 милилитара воде, 50 мл уља, једну кашичицу шећера, 30 грама квасца, разбијте жицом састојке. Додајте затим 200 грама брашна и кашичицу соли, а затим наставите да додајете брашно док не замесите мекано тесто. Све се меси кашиком.
Наставите тесто да мешате кашиком и када се добро сједини ставите га у науљену посуду и оставите да одстоји и дуплира се.
Када надође само га пребацити у посуду за печење. Намажите уљем дланове да бите лакше развукли тесто. Покријте га чистом крпом и фолијом, оставите да надође.
Спремите надев за погачу
Исеците везицу першуна, мало белог лука и сједините са першуном.
Откријте погачу, направите удубљења прстима у тесту као када правите фокачу, додајте першун са белим луком, ситно исецкану сланину, или неко суво месо, секане папричице и маслине, можете из туршије или свеже.
За крај нарендајте сир који се топи и оригано и оставите погачу да одстоји док се рерна греје.
Пећи у загрејаној рерни у поуљеном плеху 35/35 центиметара.
Пече се на 180 степени 20 до 25 минута.
Детаљније о рецепту на видеу Кухиња Валентина Машковић где се налази доста интересантних рецепата.