Recept za KROASAN KIFLE - Hrskave i vazdušaste, lepše od kupljenih u pekari, evo kako se pripremaju
Kada želite da obradujete ukućane napravite ovu pekarsku poslasticu.
Predstavljamo vam recept za mekane i vazdušaste kroasan kifle.
Evo kako se prave i šta vam je potrebno od sastojaka.
Sastojci:
- 1 kg brasna
- 40 gr svezeg kvasca
- 4 dl mleka
- 2 dl jogurta
- 2 kasicice soli
- 1 kasicica secera
- 2 jajeta
Premaz testa
- 250 gr margarina
- 2 kasike brasna
Premaz kroasana
1 zumance i malo ulja
Od navedenih sastojaka zamesite testo kao sto to obično radite tako što zajedno stavite mleko i jogurt na plotnu da bude mlako, a kvasac razmutite sa šećerom, pa kad zamesite testo ostavite ga pokriveno da naraste. Ja sam dodala jos blizu 100 gr brašna, ali to sve zavisi i od kvaliteta brašna. Testo treba da bude meko da se lepo razvlači. Podelite ga na sedam loptica. Pobrašnite malo svaku lopticu i razvucite oklagijom veličine malo većeg plitkog tanjira.
Margarin umutite sa brašnom, pa premažite sve kore osim poslednje. Slažite ih jednu preko druge, razvucite oklagijom veliki krug i presecite ga na četiri dela. Svaki deo isecite na osam delova, tako da dobijete ukupno 32 kifle.
Filujte slanim filom po želji. Ja sam ih punila sirom u koji sam dodala jedno belance. Ostavite ih malo da narastu, pa ih namažite žumancetom i pecite u dobro zagrejanoj rerni. Nemojte ih prepeci da vam budu mekane i vazdušaste, savetuje Kulinarka.