Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Идеја за НЕДЕЉНИ РУЧАК за МАЊЕ од 800 динара - Пилав са поврћем и пилетином по рецепту МАМЕ МАРЕ је ИЗВРСНОГ укуса, а ПУН ВИТАМИНА

23.03.2024. 20:41
Пише:
Србија Данас/Ј.Шипчић
ručak
ручак / Извор: Фото: Инстаграм printscreen/__mamamara_

Овако припремљен пилав ће јести и они који нису љубитељи истог. Инфлуенсерка мама Мара поделила је рецепт за идеални недељни ручак пун витамина.

Рецепти са пилетином и пиринчем су увек популарни и пожељни, а комбинација ове две намирнице не оставља никога равнодушним.

Пилав са пилетином и поврћем је старинско, традиционално јело које не захтева пуно вештине и времена, а веома је укусно и заситно.

Јело "НА КАШИКУ" загрејаће вас, заситити и хидрирати - Направите чорбицу од поврћа по бакином рецепту (ВИДЕО)čorba od povrća

Јело "НА КАШИКУ" загрејаће вас, заситити и хидрирати - Направите чорбицу од поврћа по бакином рецепту (ВИДЕО)

Савршени италијански ГУЛАШ по рецепту Ане Бекуте - Најфинији комади меса и ТАЈНИ ЗАЧИН за укус у којем можете уживати СВАКИ ДАНana bekuta

Савршени италијански ГУЛАШ по рецепту Ане Бекуте - Најфинији комади меса и ТАЈНИ ЗАЧИН за укус у којем можете уживати СВАКИ ДАН

Управо један такав поделила је Марија, познатија на Инстаграму као мама Мара и одмах добила прегршт коментара да се њен рецепт мора испробати.

Потребно је:

- 300 гр пиринча (обло зрно)
- 2 пилећа мала филеа (можете ставити батак, карабатак)
- 1 празилук
- 2 средње шаргарепе
- Со, бибер, алева паприка, вегета, першун, мајчина душица ко воли
- Чинијица смрзнутог поврћа по жељи или свежег
- 2 пилеће коцке за супу
- Зелена салата и млади лук

Припрема:

Пилетину исеците на коцке средње вечине, па их ставите у шерпу са водом да се кувају на умереној температури.

Док се пилетина кува припремите остале састојке.

Ситно исцекајте поврће. Кувану пилетину извадите из воде и одложите је у другу посуду.

У шерпу сипајте мало уља, па празилук и шаргарепу попржите заједно, а онда додајте пилетину, пиринач, и остатак. Зачините по укусу сољу и бибером.

Када пилетина почне да румени, а пиринач да добија провидну боју, налијте воду у шерпу да огрезне, и оставите да се крчка на умереној температури.

Када је пиринач на пола готов, пилав преручите у поуљену посуду за печење и ставите да се пече на 180 степени око пола сата.

Готово јело поспите свежим першуном и послужите.