Рецепт за ПОЧЕТНИКЕ за припрему савршеног ПРЕБРАНЦА - Објашњење корак по корак до ПРЕУКУСНОГ оброка
Савршен пребранац не захтева специјалну технику, али има чари ако се спреми на овај начин
Пасуљ је оброк који се најједноставније кува. Све што треба да урадите је да пратите ове кораке.
Састојци:
Око 500гр пасуља тетовца
око 10 главица црног лука (то му дође око 1,5кг)
4, 5 чена белог лука
домаће кобасице (ко воли мозе да узме да буду мало љуте)
сланиница домаћа
зачинска паприка
суви зачин
бибер
ловоров лист
маст или уље
Припрема:
Пасуљ потопите ноћ пре кувања. Ујутру тај исти пасуљ оперите под млазом воде, па ставите у шерпу са мало соли и прокувајте.
За то време на мало масти прединстајте црни и бели лук. Док се динстају додајте им зачинску паприку и суви зачин. Када се лук издинстао сложите све у ватросталну чинију и то овим редом. Слој пасуља, па мало зачинске паприке, па слој лука, па кобасице и сланина, па ред пасуља и налијте мало воде у којој се кувао пасуљ. Све ставите у рерну да се запече око сат времена на 200 степени Целзијуса.
Србија Данас/Стил/ Деда Милетова кухиња/Пренела Ј.Ш.