Recept za POČETNIKE za pripremu savršenog PREBRANCA - Objašnjenje korak po korak do PREUKUSNOG obroka
Savršen prebranac ne zahteva specijalnu tehniku, ali ima čari ako se spremi na ovaj način
Pasulj je obrok koji se najjednostavnije kuva. Sve što treba da uradite je da pratite ove korake.
Sastojci:
Oko 500gr pasulja tetovca
oko 10 glavica crnog luka (to mu dodje oko 1,5kg)
4, 5 čena belog luka
domaće kobasice (ko voli moze da uzme da budu malo ljute)
slaninica domaća
začinska paprika
suvi začin
biber
lovorov list
mast ili ulje
Priprema:
Pasulj potopite noć pre kuvanja. Ujutru taj isti pasulj operite pod mlazom vode, pa stavite u šerpu sa malo soli i prokuvajte.
Za to vreme na malo masti predinstajte crni i beli luk. Dok se dinstaju dodajte im začinsku papriku i suvi začin. Kada se luk izdinstao složite sve u vatrostalnu činiju i to ovim redom. Sloj pasulja, pa malo začinske paprike, pa sloj luka, pa kobasice i slanina, pa red pasulja i nalijte malo vode u kojoj se kuvao pasulj. Sve stavite u rernu da se zapeče oko sat vremena na 200 stepeni Celzijusa.
Srbija Danas/Stil/ Deda Miletova kuhinja/Prenela J.Š.