Рецепт за ПОДВАРАК са киселим купусом: Сочан и укусан, баш какав су правиле наше баке
Ако сте љубитељи традиционалних рецепата које смо могли пробати у бакиној кухињи, онда сигурно треба да пробате овај подварак.
Подварак је једно од омиљених зимских јела које је као створено за недељни ручак. Добро укрчкан па запечен кисели купус, уз додатак сочног свињског меса и суве сланине, те разних зачина чини прави гурмански специјалитет. Такође ово јело је одличан избор ако желите да се покажете пред гостима и да им направите право домаће јело.
Постоји више рецепата и начина на које можете спремити подварак, а ево једног провереног који ће вас подсетити на онај који су спремале ваше маме и баке када сте били мали.
Састојци:
- 2 средње главице киселог купуса
- 2 кашике свињске масти или уље
- 1 струк празилука, бели лук
- 1 мања шољица пиринча
- 2 кашике црвене зачинске паприке
- 2 листа ловора
- димљена свињска ребра
Припрема:
Ставите прво у тигањ свињску маст, потом ставите и купус да се пропржи. Наспите у купус мало воде и потом га оставите да се динста неких 15 минута. Када се купус издинста додајте у њега лук, па након што се и он мало упржи додајте пиринач и зачинску црвену паприку. Динстани купус убаците у један плех, потом у њега ставите сува ребра, још мало воде и пиринач или ловоров лист по жељи. Све ставите у рерну коју сте претходно загрејали на 200 степени и оставите неких 40 минута.
На овај начин добијате традиционално српско јело у ком ће уживати цела породица, као и ваши гости, а ако желите још оваквих рецепата можете их пронаћи на Јутјуб каналу "Сузина кухиња".