Recept za PODVARAK sa kiselim kupusom: Sočan i ukusan, baš kakav su pravile naše bake
Ako ste ljubitelji tradicionalnih recepata koje smo mogli probati u bakinoj kuhinji, onda sigurno treba da probate ovaj podvarak.
Podvarak je jedno od omiljenih zimskih jela koje je kao stvoreno za nedeljni ručak. Dobro ukrčkan pa zapečen kiseli kupus, uz dodatak sočnog svinjskog mesa i suve slanine, te raznih začina čini pravi gurmanski specijalitet. Takođe ovo jelo je odličan izbor ako želite da se pokažete pred gostima i da im napravite pravo domaće jelo.
Postoji više recepata i načina na koje možete spremiti podvarak, a evo jednog proverenog koji će vas podsetiti na onaj koji su spremale vaše mame i bake kada ste bili mali.
Sastojci:
- 2 srednje glavice kiselog kupusa
- 2 kašike svinjske masti ili ulje
- 1 struk praziluka, beli luk
- 1 manja šoljica pirinča
- 2 kašike crvene začinske paprike
- 2 lista lovora
- dimljena svinjska rebra
Priprema:
Stavite prvo u tiganj svinjsku mast, potom stavite i kupus da se proprži. Naspite u kupus malo vode i potom ga ostavite da se dinsta nekih 15 minuta. Kada se kupus izdinsta dodajte u njega luk, pa nakon što se i on malo uprži dodajte pirinač i začinsku crvenu papriku. Dinstani kupus ubacite u jedan pleh, potom u njega stavite suva rebra, još malo vode i pirinač ili lovorov list po želji. Sve stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni i ostavite nekih 40 minuta.
Na ovaj način dobijate tradicionalno srpsko jelo u kom će uživati cela porodica, kao i vaši gosti, a ako želite još ovakvih recepata možete ih pronaći na Jutjub kanalu "Suzina kuhinja".