Рецепт за преливену БАКЛАВУ СА ВИШЊАМА и јогуртом - Поступак не може бити једноставнији, а укус је божанствен
Дивна посластица, када вам се једе нешто слатко или очекујете госте.
24.02.2025.
16:48
Коментари (0)
Представљамо вам рецепт за баклаву са вишњама, која ће вас одушевити.
Поред вишања додаје се и јогурт у фил што гарантује изузетно сочну посластицу.
Ево шта је потребно од састојака и како се припрема.
Састојци:
- пакет кора за питу
- 1 кг вишања
- чаша гриза
- чаша уља
- чаша шећера
- прашак за пециво
- 200 мл јогурта
Сируп:
- 600 г шећера
- 600 мл воде
- лимун
Прво направите прелив јер он мора бити хладан. Прокувајте воду, шећер са пар кришки лимуна, са тим да се шећер мора отопити.
Помешајте гриз, шећер и онда додајте уље и јогурт.
Слажите по 3 коре па смесу распоредите на трећу, а вишње оцеђене уз руб. Ако немате довољно кора можете и по 2. Премажите све уљем и изрежите. Пеците на 180°Ц у загрејаној пећници па када порумени угасите и прелијте хладним сирупом.