Recept za prelivenu BAKLAVU SA VIŠNJAMA i jogurtom - Postupak ne može biti jednostavniji, a ukus je božanstven
Divna poslastica, kada vam se jede nešto slatko ili očekujete goste.
24.02.2025.
16:48
Komentari (0)
Predstavljamo vam recept za baklavu sa višnjama, koja će vas oduševiti.
Pored višanja dodaje se i jogurt u fil što garantuje izuzetno sočnu poslasticu.
Evo šta je potrebno od sastojaka i kako se priprema.
Sastojci:
- paket kora za pitu
- 1 kg višanja
- čaša griza
- čaša ulja
- čaša šećera
- prašak za pecivo
- 200 ml jogurta
Sirup:
- 600 g šećera
- 600 ml vode
- limun
Prvo napravite preliv jer on mora biti hladan. Prokuvajte vodu, šećer sa par kriški limuna, sa tim da se šećer mora otopiti.
Pomešajte griz, šećer i onda dodajte ulje i jogurt.
Slažite po 3 kore pa smesu rasporedite na treću, a višnje oceđene uz rub. Ako nemate dovoljno kora možete i po 2. Premažite sve uljem i izrežite. Pecite na 180°C u zagrejanoj pećnici pa kada porumeni ugasite i prelijte hladnim sirupom.