Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Брзо и лако

Надев веома сочан: Ово је рецепт за преукусне ПОСНЕ пуњене паприке

24.03.2024. 09:04
Пише:
Србија Данас
Punjene paprike
Пуњене паприке / Извор: Фото: Youtube printscreen/Sherpica Реципес

Укусне као да су са месом.

Паприке углавном пунимо месом, али сада, за време поста, спремамо их на другачији начин.

Једна од опција како их можемо спремати јесу пуњене паприке са кромпиром и управо се њихов рецепт налази у наставку.

Састојци за посне пуњене паприке са кромпиром:
- 6 црвених паприка

- 100 мл уља

- 1 шаргарепа

- 2 главице црног лука

- 2 кромпира

- 1 чен белог лука

- 500 мл воде

- 2 кашике брашна

- 1 кашичица алеве паприке

- со, бибер

So, biber
Со, бибер / Извор: Профимедиа

Припрема посних пуњених паприка са кромпиром:
Паприке очистите од семенки, добро их оперите и оставите да се добро осуше.

За то време, ситно исецкајте црни и бели лук, па у тигању пропржите, па кад промене боју, додајте ољуштену и изрендану шаргарепу. Све заједно пржите око пет минута па тек онда убаците ољуштен и изрендан кромпир. После његовог додавања, пржите још пет минута. Зачините по укусу.

Осушене паприке напуните филом и поређајте их усправно у неку ужу шерпу. Налијте водом и кувајте на рингли око 50 минута. У пола шоље воде помешајте брашно и алеву паприку и умутите да нема грудвица. Помешану смесу додајте у шерпу и кувајте још неких пет минута.

После тога можете их ставити у рерну да се запеку на неких 20 минута. Пријатно!

Србија Данас

}