Рецепт за СЛАДОЛЕД КОЦКЕ са ЈАГОДОМ - Торта која се спрема за пар минута, права летња посластица
Посластица која има све слатка је, кремаста, ароматична и неће вам пасти тешко након ручка.
Представљамо вам рецепт за коцке са јагодама, посластица више прилагођена топлијим летњим данима, али уколико волите посластице лаганијег укуса и са мање шећера, ово је добар избор за вас.
Ево шта вам је потребно од састојака и како се праве.
Састојци:
- 700-800 г јагоде
- 500 мл слатке павлаке
- 400 мл кондензованог млека (400 г милерама, 200 г шећера у праху)
- 400-500 г кекса
- карамел прелив 100 г или други по вашем избору, може и отопљена чоколада
Припрема
Пола литре слатке павлаке умутите миксером. У павлаку додајте 400 мл кондензованог млека и наставите са мућењем. Додајте у смесу ситно сецкане јагоде и комадиће кекса по укусу.
Калуп за торту обложите кексићима по жељи, можете било који кекс који волите. Фил који сте направили сипајте преко кекса до врха калупа.
На површину ставите комадиће јагоде и прелијте карамел преливом или чоколадним ако више волите.
Торту оставите да се охлади у фрижидеру и онда је можете сервирати.