За недељу спремите СТАРИНСКЕ КИФЛИЦЕ од само 4 састојка - Мекше и слађе од ПУСЛИЦА, идеалне су за ГРИЦКАЊЕ УЗ КАФУ
30.12.2023.
09:23
Рецепт за ове кифлице је прецизан и тачан, само убаците све састојке у суд и замесите тесто које је врло погодно за рад. Ове кифлице могу стајати и данима, а што дуже стоје чак су финије. Идеалне су за грицкање уз ваш омиљени напитак.
Потребно је:
- 150 гр сецканих ораха
- 150-200 гр млевених ораха
- 150 до 200 гр шечера
- 2 јаја /беланца
Укусна торта по БАКИНОМ рецепту - Кремаста ЧОКОЛАДА и слатка карамела, савршен СПОЈ ком нема равног
Укусна торта по БАКИНОМ рецепту - Кремаста ЧОКОЛАДА и слатка карамела, савршен СПОЈ ком нема равног
Рецепт Ане Ивановић за НАЈСОЧНИЈЕ, НАЈМИРИСНИЈЕ ПРАЗНИЧНЕ МЕДЕЊАКЕ и то без брашна и шећера - Уопште не гоје
Рецепт Ане Ивановић за НАЈСОЧНИЈЕ, НАЈМИРИСНИЈЕ ПРАЗНИЧНЕ МЕДЕЊАКЕ и то без брашна и шећера - Уопште не гоје
Припрема:
Умутити беланаца са шећером у чврст шне. Мало дуже се мути, па умешати млевене орахе. Плех обложити пек папиром и мало подмазати уљем. Пола кашике смесе са беланцима и орасима захватити, спустити у сецкане орахе па их преврнути да покупе орахе, ставити у дланове и обликовати ваљак а затим кифлице као потковица. Ређати у плех. Сушити на 100 степени Ц сат времена да буду лагани, никако мекани. Јако су лепи, хрскави и топе се.