clear sky
22°C
30.04.2024.
Beograd
eur
117.1205
usd
109.1422
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Za nedelju spremite STARINSKE KIFLICE od samo 4 sastojka - Mekše i slađe od PUSLICA, idealne su za GRICKANJE UZ KAFU

30.12.2023. 09:23
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Recept za ove kiflice je precizan i tačan, samo ubacite sve sastojke u sud i zamesite testo koje je vrlo pogodno za rad. Ove kiflice mogu stajati i danima, a što duže stoje čak su finije. Idealne su za grickanje uz vaš omiljeni napitak.



Potrebno je:

  • 150 gr seckanih oraha
  • 150-200 gr mlevenih oraha
  • 150 do 200 gr šečera
  • 2 jaja /belanca 
Ukusna torta po BAKINOM receptu - Kremasta ČOKOLADA i slatka karamela, savršen SPOJ kom nema ravnogbakin recept

Ukusna torta po BAKINOM receptu - Kremasta ČOKOLADA i slatka karamela, savršen SPOJ kom nema ravnog

Recept Ane Ivanović za NAJSOČNIJE, NAJMIRISNIJE PRAZNIČNE MEDENJAKE i to bez brašna i šećera - Uopšte ne gojeana ivanović

Recept Ane Ivanović za NAJSOČNIJE, NAJMIRISNIJE PRAZNIČNE MEDENJAKE i to bez brašna i šećera - Uopšte ne goje

Priprema:

Umutiti belanaca sa šećerom u čvrst šne. Malo duže se muti, pa umešati mlevene orahe. Pleh obložiti pek papirom i malo podmazati uljem. Pola kašike smese sa belancima i orasima zahvatiti, spustiti u seckane orahe pa ih prevrnuti da pokupe orahe, staviti u dlanove i oblikovati valjak a zatim kiflice kao potkovica. Ređati u pleh. Sušiti na 100 stepeni C sat vremena da budu lagani, nikako mekani. Jako su lepi, hrskavi i tope se.