РУЧАК, ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕШ! Рецепт за најмекше ЛОВАЧКЕ ШНИЦЛЕ од којих иде вода на уста, а лако се припремају
Овај ручак заслужује да вам се нађе на менију.
14.05.2025.
12:45
Коментари (0)
Уколико трагате за савршеним ручком како бисте некога оборили са ногу, ево идеалног предлога. Овакво јело нико неће моћи да одбије.
Састојци:
- шест комада свињског врата
- главица црног лука
- два чена белог лука
- уље
- 1 л говеђег бујона
- кашичица слатке павлаке
- кашичица сенфа
- со
- бибер
- першун
Припрема:
За бујон можете узети коцкицу супе и скувати по упутству.
Посолити месо, па сваку страну меса ставити у брашно и пржити у загрејаној масноћи док не почне да злати. Ставити месо у пекач или земљану посуду.
У истој масноћи динстати црни лук док не постане стакласт, па додати изгњечен бели лук. За лепшу боју додајте слатку паприку и кутлачу бујона па кашику сенфа.
Додајте преостали бујон и промешајте. Прелијте шницле, па их распоредите, побиберите и пеците око сат времена на 200°Ц. Пријатно!