RUČAK, PRSTE DA POLIŽEŠ! Recept za najmekše LOVAČKE ŠNICLE od kojih ide voda na usta, a lako se pripremaju
Ovaj ručak zaslužuje da vam se nađe na meniju.
14.05.2025.
12:45
Komentari (0)
Ukoliko tragate za savršenim ručkom kako biste nekoga oborili sa nogu, evo idealnog predloga. Ovakvo jelo niko neće moći da odbije.
Sastojci:
- šest komada svinjskog vrata
- glavica crnog luka
- dva čena belog luka
- ulje
- 1 l goveđeg bujona
- kašičica slatke pavlake
- kašičica senfa
- so
- biber
- peršun
Priprema:
Za bujon možete uzeti kockicu supe i skuvati po uputstvu.
Posoliti meso, pa svaku stranu mesa staviti u brašno i pržiti u zagrejanoj masnoći dok ne počne da zlati. Staviti meso u pekač ili zemljanu posudu.
U istoj masnoći dinstati crni luk dok ne postane staklast, pa dodati izgnječen beli luk. Za lepšu boju dodajte slatku papriku i kutlaču bujona pa kašiku senfa.
Dodajte preostali bujon i promešajte. Prelijte šnicle, pa ih rasporedite, pobiberite i pecite oko sat vremena na 200°C. Prijatno!