Само ГРАМ ОВОГ САСТОЈКА додајте у кафу - Повољно утиче на симптоме дијабетеса 2, смањује триглицериде и холестерол
Стручњаци кажу да после 50. године ово не треба изостављати из кафе.
Чини се да су љубитељи кафе најбројнији на нашим просторима. Једна "црна" је незаобилазна, поготово ујутру.
Стручњаци често говоре о њеном утицају. Мишљења су подељена. Неки мисле да је поприлично токсична за организам, док други истичу њене повољности за здравље.
Међутим, сви се слажу у једном - тело нам није исто после, оквирно, 50. године живота. Свашта се мења, метаболизам знатно успорава, циклус углавном нестаје, али љубав према животу не треба да јењава.
Стога, открили су да цимет савршено иде уз кафу. Не само по укусу, што је свакако случај, већ су одличан спој који повољно утиче на здравље.
"Цимет има противупално и антимикробијално дејство. Одржава ниво шећера у крви јер успорава пражњење желуца након узимања хране. На тај начин, спречава да шећер нагло скаче или опада и побољшава осетљивост организма на инсулин“, рекла је она др Памела Пик, ауторка бестселера "Како поправити глад".
Ова намирница повољно утиче на пробаву, триглицериде, холестерол и смањује шансу за добијање дијабетеса типа 2.