Samo GRAM OVOG SASTOJKA dodajte u kafu - Povoljno utiče na simptome dijabetesa 2, smanjuje trigliceride i holesterol
Stručnjaci kažu da posle 50. godine ovo ne treba izostavljati iz kafe.
Čini se da su ljubitelji kafe najbrojniji na našim prostorima. Jedna "crna" je nezaobilazna, pogotovo ujutru.
Stručnjaci često govore o njenom uticaju. Mišljenja su podeljena. Neki misle da je poprilično toksična za organizam, dok drugi ističu njene povoljnosti za zdravlje.
Međutim, svi se slažu u jednom - telo nam nije isto posle, okvirno, 50. godine života. Svašta se menja, metabolizam znatno usporava, ciklus uglavnom nestaje, ali ljubav prema životu ne treba da jenjava.
Stoga, otkrili su da cimet savršeno ide uz kafu. Ne samo po ukusu, što je svakako slučaj, već su odličan spoj koji povoljno utiče na zdravlje.
"Cimet ima protivupalno i antimikrobijalno dejstvo. Održava nivo šećera u krvi jer usporava pražnjenje želuca nakon uzimanja hrane. Na taj način, sprečava da šećer naglo skače ili opada i poboljšava osetljivost organizma na insulin“, rekla je ona dr Pamela Pik, autorka bestselera "Kako popraviti glad".
Ova namirnica povoljno utiče na probavu, trigliceride, holesterol i smanjuje šansu za dobijanje dijabetesa tipa 2.