САМО ЗА ПРАВЕ ГУРМАНЕ - Рецепт за ПРОКУЛЕ, кувани кисели купус са сувим свињским ребрима и сланиницом
Ево шта је потребно и како се припрема.
Данас вам представљамо рецепт за прокуле, кисели купус куван са сувим свињским ребрима и сланином
Јело за праве гурмане.
Састојци:
- 3 главице киселог купуса
- 500 грама свежег свињског меса
- 200 грама сувих свињских ребара
- 100 грама суве сланине
- 4 главице црног лука
- 2 дл уља
- 6 зрна бибера
- 3 листа лолбера
- 2 црвене паприке
- зачинска паприка
- со
Свеже свињско месо од ребара, сува ребра и суву сланину исећи на парчад. Црни лук очистити и ситно исецкати. Три мање главице киселог купуса опрати, исећи преко корена на осмине и корен одстранити.
У већи лонац на дно ставити половину исечене суве сланине, преко ње једну исечену мању главицу киселог купуса, преко купуса други део суве сланине, по једну половину свежег меса, сувих ребара и црног лука, 2 листа лорбера, 3 зрна бибера и једну целу црвену паприку.
Слагање поновити истим редом, завршити купусом, одозго посути алевом паприком и прелити уљем. Налити хладном водом да огрезне, поклопити и кувати на умереној температури 3-4 часа.
Јело пробати и по потреби посолити. Готов купус не треба да има много сафта.
Пријатно.