Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СОЧНА ПОСЛАСТИЦА по мери СВАКОГ љубитеља слатког: Пробајте богати КОЛАЧ СА ОРАСИМА на бакин начин (ВИДЕО)

12.07.2022. 08:47
Пише:
Србија Данас
kolač
колач / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Топи се у устима!

Потребно је:

- 3 јајета
- 100  г шећера
- 200 г брашна
- 1 прашак за пециво
- 100 г маслаца
- 150 г млевених ораха
- 1/2 кашичице цимета
- 200 г млевене плазме
- 500 мл млека
- 100 г сувог грожђа у руму
- корица лимуна
- 2 кашике прах шећера
- 50 мл уља
-100 мл млека за тесто

ХЛАДНА ВОЋНА ПОСЛАСТИЦА - Направите савршен летњи колач са ВОЋЕМ по БАКИНОМ рецепту (ВИДЕО)

ХЛАДНА ВОЋНА ПОСЛАСТИЦА - Направите савршен летњи колач са ВОЋЕМ по БАКИНОМ рецепту (ВИДЕО)

Рецепт старијих генерација намењен млађим - КРОМПИР У ПРЕЗЛИ СА ШЉИВАМА на бакин начин (ВИДЕО)

Рецепт старијих генерација намењен млађим - КРОМПИР У ПРЕЗЛИ СА ШЉИВАМА на бакин начин (ВИДЕО)

ФАНТАСТИЧНА СЛАТКА МИЂИМУРСКА ПИТА НА БАКИН НАЧИН: Ова посластица је постала ХИТ НА ИНТЕРНЕТУ! Пробајте је и ви (ВИДЕО)

ФАНТАСТИЧНА СЛАТКА МИЂИМУРСКА ПИТА НА БАКИН НАЧИН: Ова посластица је постала ХИТ НА ИНТЕРНЕТУ! Пробајте је и ви (ВИДЕО)

Припрема:

Умутити јаја са шећером, додати просејано брашно са прашком за пециво отопљен маслац, уље, корица лимуна, млеко и све изједначити.

Тепсију 35x25 обложити пек папиром па сипати пола теста. Запећи на 200 степени Ц 15 минута. Подгрејати 500 мл млека, а орахе засладити по жељи. Сипати млеко у орахе, додати пола кашичице цимета док се орах не прореди.

У плазму оцедити суво грожђе. Убацити млеко па изједначити. На печен бисквит додати прво плазму па распоредити. одозго додати ораж и поравнати. Истрести други део теста па прекрити надев. 

Priprema
Припрема / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Пећи још 20-30 мин да лепо порумени. Посути прах шећером и ванилин шећером по жељи. 

Уживајте!

БОНУС ВИДЕО: Миа Борисављевић: Монах нас је наговорио на брак