clear sky
23°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

SOČNA POSLASTICA po meri SVAKOG ljubitelja slatkog: Probajte bogati KOLAČ SA ORASIMA na bakin način (VIDEO)

12.07.2022. 08:47
Piše:
Srbija Danas
kolač
kolač / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Topi se u ustima!

Potrebno je:

- 3 jajeta
- 100  g šećera
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 g maslaca
- 150 g mlevenih oraha
- 1/2 kašičice cimeta
- 200 g mlevene plazme
- 500 ml mleka
- 100 g suvog grožđa u rumu
- korica limuna
- 2 kašike prah šećera
- 50 ml ulja
-100 ml mleka za testo

HLADNA VOĆNA POSLASTICA - Napravite savršen letnji kolač sa VOĆEM po BAKINOM receptu (VIDEO)

HLADNA VOĆNA POSLASTICA - Napravite savršen letnji kolač sa VOĆEM po BAKINOM receptu (VIDEO)

Recept starijih generacija namenjen mlađim - KROMPIR U PREZLI SA ŠLJIVAMA na bakin način (VIDEO)

Recept starijih generacija namenjen mlađim - KROMPIR U PREZLI SA ŠLJIVAMA na bakin način (VIDEO)

FANTASTIČNA SLATKA MIĐIMURSKA PITA NA BAKIN NAČIN: Ova poslastica je postala HIT NA INTERNETU! Probajte je i vi (VIDEO)

FANTASTIČNA SLATKA MIĐIMURSKA PITA NA BAKIN NAČIN: Ova poslastica je postala HIT NA INTERNETU! Probajte je i vi (VIDEO)

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo otopljen maslac, ulje, korica limuna, mleko i sve izjednačiti.

Tepsiju 35x25 obložiti pek papirom pa sipati pola testa. Zapeći na 200 stepeni C 15 minuta. Podgrejati 500 ml mleka, a orahe zasladiti po želji. Sipati mleko u orahe, dodati pola kašičice cimeta dok se orah ne proredi.

U plazmu ocediti suvo grožđe. Ubaciti mleko pa izjednačiti. Na pečen biskvit dodati prvo plazmu pa rasporediti. odozgo dodati oraž i poravnati. Istresti drugi deo testa pa prekriti nadev. 

Priprema
Priprema / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Peći još 20-30 min da lepo porumeni. Posuti prah šećerom i vanilin šećerom po želji. 

Uživajte!

BONUS VIDEO: Mia Borisavljević: Monah nas je nagovorio na brak