Сочни КАНЕЛОНИ са млевеним месом и бешамелом: Овај рецепт је идеалан за ручак и рај за непца
Савршени обрко, који је богат, укусан и пун разних текстура.
Канелони су једно од најпознатијих Италијанских јела које је постакло омиљено широм света.
Састојци
- 700 г млевеног меса
- 500 г лука
- 50 г целера
- 3 дл сока од парадајза
- 1 дл уља
- 2 кашичица соли
- 500 г готових кора за лазање
- 600 г сира
- 1 л млека
- 1 кашика уља
- 40 г маргарина
- 40 г брашна
- Мало белог лука у праху
Лук и целер исецкајте, посолите и пропржите 10 минута. Додајте месо и наставите са пржењем јос 15 минута. Затим налијте сок од парадајза и наставите још 10 минута са кувањем, а затим склоните са рингле.
За Бешамел сос, у шерпицу истопите маргарин и додајте брашно, пржите на средњој ватри. Затим додајте млеко и оставите да проври, повремено мешајући. Додајте со и бибер и кувајте још 2 минута. Оставите да се охлади 10 минута.
На премазани плех посложите ред кора за лазање. Преко кора налијте део бешамел соса, део фила и ренданог сира. Понављајте поступак док не потрошите све састојке. Завршите са бешамелом на корама.
Покријте плех фолијом и пеците 50 минута на 200 Ц.
Детаљније о начину припреме на видеу Сашина кухиња.