Sočni KANELONI sa mlevenim mesom i bešamelom: Ovaj recept je idealan za ručak i raj za nepca
Savršeni obrko, koji je bogat, ukusan i pun raznih tekstura.
Kaneloni su jedno od najpoznatijih Italijanskih jela koje je postaklo omiljeno širom sveta.
Sastojci
- 700 g mlevenog mesa
- 500 g luka
- 50 g celera
- 3 dl soka od paradajza
- 1 dl ulja
- 2 kašičica soli
- 500 g gotovih kora za lazanje
- 600 g sira
- 1 l mleka
- 1 kašika ulja
- 40 g margarina
- 40 g brašna
- Malo belog luka u prahu
Luk i celer iseckajte, posolite i propržite 10 minuta. Dodajte meso i nastavite sa prženjem jos 15 minuta. Zatim nalijte sok od paradajza i nastavite još 10 minuta sa kuvanjem, a zatim sklonite sa ringle.
Za Bešamel sos, u šerpicu istopite margarin i dodajte brašno, pržite na srednjoj vatri. Zatim dodajte mleko i ostavite da provri, povremeno mešajući. Dodajte so i biber i kuvajte još 2 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta.
Na premazani pleh posložite red kora za lazanje. Preko kora nalijte deo bešamel sosa, deo fila i rendanog sira. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Završite sa bešamelom na korama.
Pokrijte pleh folijom i pecite 50 minuta na 200 C.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Sašina kuhinja.