Спремите најбржу КЕКС ТОРТУ СА ОРАСИМА за Ђурђевдан - Без печења, смеса се излије у калуп и имате готову посластицу
Савршен спој брзине и укуса.
Уколико тражите експресно решење за ђурђевданску посластицу, ево одличног предлога.
Састојци:
250 мл провреле воде
300 г самлевених ораха
250 г несланог путера, омекшалог на собној температури
220 г шећера у праху
250 мл млека
2-3 кашике рума (уместо рума може и сок од поморанџе или кашика екстракта рума)
580 г Петит Beurre кекса
Припрема:
Попарити орахе, тако што у 250 мл воде која ври сипате орахе, мешате један минут да се све лепо сједини, склоните са ватре и оставите да се охлади.
У међувремену пенасто умутите путер. Додајте шећер у праху, па мутите док не постане кремасто. Умешајте охлађене орахе, те фил поделите на четири дела.
Потапати кекс у млеко са румом (уместо рума може и сок од поморанџе) и ређати у правоугаони облик, у четири реда по пет комада кекса. Преко сваког реда нанесите фил.
На врх торте и са стране нанети фил и посути орасима. Торта треба да стоји у фрижидеру пар сати пре сечења и служења.