Spremite najbržu KEKS TORTU SA ORASIMA za Đurđevdan - Bez pečenja, smesa se izlije u kalup i imate gotovu poslasticu
Savršen spoj brzine i ukusa.
Ukoliko tražite ekspresno rešenje za đurđevdansku poslasticu, evo odličnog predloga.
Sastojci:
250 ml provrele vode
300 g samlevenih oraha
250 g neslanog putera, omekšalog na sobnoj temperaturi
220 g šećera u prahu
250 ml mleka
2-3 kašike ruma (umesto ruma može i sok od pomorandže ili kašika ekstrakta ruma)
580 g Petit Beurre keksa
Priprema:
Popariti orahe, tako što u 250 ml vode koja vri sipate orahe, mešate jedan minut da se sve lepo sjedini, sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
U međuvremenu penasto umutite puter. Dodajte šećer u prahu, pa mutite dok ne postane kremasto. Umešajte ohlađene orahe, te fil podelite na četiri dela.
Potapati keks u mleko sa rumom (umesto ruma može i sok od pomorandže) i ređati u pravougaoni oblik, u četiri reda po pet komada keksa. Preko svakog reda nanesite fil.
Na vrh torte i sa strane naneti fil i posuti orasima. Torta treba da stoji u frižideru par sati pre sečenja i služenja.