Старински рецепт за ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ - Сочне, мирисне, мекане и укусне, баш као из кухиња наших бака
16.05.2025.
12:25
Коментари (3)
Сигурно се сећате овог ручка који вам је бака спремала.
Пуњене паприке ручак су свачијег детињства, а овако припремљене буде најлепша сећања.
Састојци:
- 500 г млевеног меса
- главица црног лука
- две шаргарепе
- 50 мл воде
- две кашике сувог зачина
- бибер
- кашика црвене паприке
- 100 г пиринча
- першун
- бели лук у праху
За запршку:
- уље
- четири кашике брашна
- кашика црвене паприке
Припрема:
Опрати и издубити паприке.
За фил сјединити 500 г млевеног меса, 1 главицу исецканог црног лука, 2 исецкане шаргарепе, 50 мл воде, 2 кашике сувог зачина, бибер, 1 кашику црвене паприке, 100 г пиринча, сецкани першун и бели лук у праху. Паприке пунити филом.
У шерпу ставити паприке, насути воде и додати концентрат парадајза. Додати још мало воде и кувати 10 минута.
Запршку направити од уља, 4 кашике брашна и 1 кашике црвене паприке. Додати је у паприке, па кувати још 25 минута на средњој ватри. Пријатно!