Starinski recept za PUNJENE PAPRIKE - Sočne, mirisne, mekane i ukusne, baš kao iz kuhinja naših baka
Sigurno se sećate ovog ručka koji vam je baka spremala.
16.05.2025.
12:25
Komentari (3)
Punjene paprike ručak su svačijeg detinjstva, a ovako pripremljene bude najlepša sećanja.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- glavica crnog luka
- dve šargarepe
- 50 ml vode
- dve kašike suvog začina
- biber
- kašika crvene paprike
- 100 g pirinča
- peršun
- beli luk u prahu
Za zapršku:
- ulje
- četiri kašike brašna
- kašika crvene paprike
Priprema:
Oprati i izdubiti paprike.
Za fil sjediniti 500 g mlevenog mesa, 1 glavicu iseckanog crnog luka, 2 iseckane šargarepe, 50 ml vode, 2 kašike suvog začina, biber, 1 kašiku crvene paprike, 100 g pirinča, seckani peršun i beli luk u prahu. Paprike puniti filom.
U šerpu staviti paprike, nasuti vode i dodati koncentrat paradajza. Dodati još malo vode i kuvati 10 minuta.
Zapršku napraviti od ulja, 4 kašike brašna i 1 kašike crvene paprike. Dodati je u paprike, pa kuvati još 25 minuta na srednjoj vatri. Prijatno!