Млеко из МАРКЕТА или директно НАМУЖЕНО, шта пре бирате? Стручњаци су једногласни које је ЗДРАВИЈЕ, а једно може бити и СМРТОНОСНО
Сирово млеко, које је постало изузетно популарно, сада изазива забринутост међу неким здравственим стручњацима који упозоравају да потрошачи треба да буду опрезни. Иако има присталица међу самопроглашеним здравственим стручњацима, пастеризација животињског млека остаје широко прихваћена мера јавног здравља, а стручњаци наглашавају да она игра кључну улогу у спречавању болести које се преносе храном
Сирово млеко – директно од краве, овце или козе – ужива широку популарност у последње време, али неки здравствени стручњаци гласно упозоравају да никако не би смели ово да пијете.
Пастеризација животињског млека је широко прихваћена као основна мера јавног здравља - свеже млеко се загрева на високим температурама како би се убили штетни микроби пре него што се пласира у продају, према упутствима са Управе за храну и лекове.
Боки 13 хитно одведен на ОПЕРАЦИЈУ ЛИПОМА - Иако се сматрају ДОБРОЋУДНИМ ТУМОРИМА, ХИРУРШКА ИНТЕРВЕНЦИЈА је у овим случајевима обавезна
Ово је ГЛАВНИ СИМПТОМИ СРЧАНОГ УДАРА који је имао МИЛОЈЕ! Развија се у ТИШИНИ, али ЗНАКЕ можете приметити и МЕСЕЦ ДАНА ПРЕ
Самопроглашени здравствени стручњаци и велнес инфлуенсери, инсистирајући у небројеним објавама на друштвеним мрежама – ознакама #RavMilk (СВеже млеко) до данас имају 22,6 милиона прегледа – да проналазак Луја Пастера исцрпљује хранљиве материје и погоршава проблеме попут нетолеранције на лактозу и екцема.
- Да, [пастеризација] заиста убија неке од постојећих корисних бактерија у млеку, али то не чини смањује квалитет млека нити му одузима сва његова хранљива својства. То је једна од намирница најбогатијих хранљивим материјама које постоје, рекао је за "Мен’с Health" Брајан Сент Пјер, регистровани дијететичар и директор за исхрану у Прецисион Нутритион.
- Пастеризација драматично смањује садржај бактерија у млеку како би се смањиле болести које се преносе храном, рекао је Сент Пјер.
- Пастеризовано млеко је још увек богато протеинима и пуно калцијума, витамина Д и многих других виталних хранљивих материја, док је остало релативно јефтино, добро проучено и широко доступно.
- То видимо доста након пандемије, људи се окрећу ’локалним’ или ’природним’, рекла је за Њујорк тајмс Никол Хелен Мартин, микробиолог за млечне производе са Универзитета Корнел.
- Тврдња да се ове компоненте ’униште’ пастеризацијом једноставно је нетачна, рекла је она.
Док 20 држава још увек забрањује продају сировог млека у неком облику, све већи број државних закона преиспитује дебату о сировом млеку.
Током процеса муже, клице се могу помешати са млеком на много различитих места, јер се задржавају свуда од крављег вимена до руку фармера.
Непастеризовано млеко може да садржи бактерије које изазивају уобичајене болести које се преносе храном — као што су салмонела, листерија, кампилобактер и Е. цоли — и доводе до мучнине, повраћања, грознице, болова у телу и отказивања бубрега.
Већина здравих људи се опоравља у року од неколико дана или недеља, али то може бити смртоносно за неке - посебно старије особе, малу децу и труднице.
Центри за контролу и превенцију болести примећују да "већина стручњака за јавно здравље и здравствених радника сматра пастеризацију једном од најефикаснијих интервенција за безбедност хране у јавном здрављу икада".