Тајна најмекшег пилећег филеа из рерне: Нема пржења, а укус РЕСТОРАНСКИ – идеално за брз и здрав оброк
Ако мислите да пилеће бело месо мора да буде суво и безукусно – овај рецепт ће вас потпуно разуверити. Сочно, мекано, миришљаво и готово за мање од 40 минута, а све из једне посуде и без пржења!
Ово је савршен ручак за оне који желе да једу здраво, а да не проводе сате у кухињи. Тајна је у једноставној маринади и печењу под фолијом – а укус је као из ресторана!
Састојци:
500 г пилећег белог меса (филе)
2 кашике маслиновог уља
150 мл павлаке за кување
1 кашичица сенфа
2 чена белог лука (ситно сецкана или изрендана)
Со и бибер по укусу
Суви зачин, босиљак или оригано по жељи
100 г ренданог качкаваља или траписта
Припрема:
Пилеће филее посолите, побиберите и премажите са мало маслиновог уља и сенфа.
У ватросталну посуду ставите месо, додајте бели лук и прелијте павлаком за кување.
Покријте фолијом и ставите да се пече у рерни на 200°Ц око 25 минута.
Затим скините фолију, поспите ренданим сиром и вратите у рерну још 10-ак минута да се запече и сир порумени.
Савети:
Уз ово јело савршено иде барени броколи, пире кромпир или свежа салата.
Ако желите додатну арому, у павлаку можете додати и мало мушкатног орашчића или лимуновог сока.