Тиквице какве никада нисте јели: Рецепт за СЛАНУ ТОРТУ који ће одушевити ваша чула
Припрема не може бити лакша, а укус не може бити финији.
Ако волите лагана и освежавајућа јела, ова торта од похованих тиквица ће вас одушевити. Спој хрскавих тиквица, кремастог фила и ароматичних састојака чини је савршеним избором за ручак или вечеру. Припрема је једноставна, а резултат је атрактивно и укусно јело које ће сигурно импресионирати ваше госте. Охладите је, сервирајте и уживајте у богатом укусу ове несвакидашње слане торте!
Састојци:
1кг тиквица
За панирање: брашно, јаја. Испоховти и оставити да се охладе.
Фил:
400г киселе павлаке 400г за декорацију
200г зеленог дела црног лука
300г сухомеснатог производа по вашем избору
300г сира
Приперема:
Изрежите и посолите килограм тиквица и оставите мало да одстоји, потом у један тањир одвојите брашно и уваљајте тиквице. Након што их уваљајте у брашно уваљајте их и у јаја и потом их испржите у тигању. Када их испржите ставите их на убрус како би се оцедило уље, а потом крените са припремом фила.
У јенду чинију ставите црни лук, посолите га и потом у њега изрендајте 300 г било ког сувомеснатог производа, потом нарендајте око 300г домаћег тврдог сира и у то додајте 400г киселе павлаке. Све лепо умешајте и ваш фил је спреман.
Када је фил готов узмите једна калуп, у њега поређајте тиквице, потом преко њих намажите фил и овај поступак поновите још два пута, тако да добијете праву торту. Торту можете и да премажете киселом павлаком, оставите торту у фрижидер да одстоји око 1-2 сата и након тога ваша торта је готова.
На овај начин добијате укусно хладно јело које може и освежити и заситити, а ако желите још оваквих рецепата можете их пронаћи на Јутјуб каналу "Кухиња Валентина Машковић".