Tikvice kakve nikada niste jeli: Recept za SLANU TORTU koji će oduševiti vaša čula
Priprema ne može biti lakša, a ukus ne može biti finiji.
Ako volite lagana i osvežavajuća jela, ova torta od pohovanih tikvica će vas oduševiti. Spoj hrskavih tikvica, kremastog fila i aromatičnih sastojaka čini je savršenim izborom za ručak ili večeru. Priprema je jednostavna, a rezultat je atraktivno i ukusno jelo koje će sigurno impresionirati vaše goste. Ohladite je, servirajte i uživajte u bogatom ukusu ove nesvakidašnje slane torte!
Sastojci:
1kg tikvica
Za paniranje: brašno, jaja. Ispohovti i ostaviti da se ohlade.
Fil:
400g kisele pavlake + 400g za dekoraciju
200g zelenog dela crnog luka
300g suhomesnatog proizvoda po vašem izboru
300g sira
Priperema:
Izrežite i posolite kilogram tikvica i ostavite malo da odstoji, potom u jedan tanjir odvojite brašno i uvaljajte tikvice. Nakon što ih uvaljajte u brašno uvaljajte ih i u jaja i potom ih ispržite u tiganju. Kada ih ispržite stavite ih na ubrus kako bi se ocedilo ulje, a potom krenite sa pripremom fila.
U jendu činiju stavite crni luk, posolite ga i potom u njega izrendajte 300 g bilo kog suvomesnatog proizvoda, potom narendajte oko 300g domaćeg tvrdog sira i u to dodajte 400g kisele pavlake. Sve lepo umešajte i vaš fil je spreman.
Kada je fil gotov uzmite jedna kalup, u njega poređajte tikvice, potom preko njih namažite fil i ovaj postupak ponovite još dva puta, tako da dobijete pravu tortu. Tortu možete i da premažete kiselom pavlakom, ostavite tortu u frižider da odstoji oko 1-2 sata i nakon toga vaša torta je gotova.
Na ovaj način dobijate ukusno hladno jelo koje može i osvežiti i zasititi, a ako želite još ovakvih recepata možete ih pronaći na Jutjub kanalu "Kuhinja Valentina Mašković".