УБАЦИТЕ ИХ У МУСЛИ ЗА ДОРУЧАК: Ово ВОЋЕ је НАЈЗДРАВИЈИ избор овог лета! Надокнадићете течност и СМРШАТИ!
Обавезно га уврстите у исхрану!
У току летњег периода, често се осећамо малаксало и дехидрирано, а вода није једини начин да се хидрирамо и повратимо снагу. Неке од ових воћкица су прави избор.
СПРЕЧИТЕ НАСТАНАК ТУМОРА, САЧУВАЈТЕ ЗДРАВЉЕ СРЦА - Пијте сок од ШАРГАРЕПЕ!
Брескве
Многи витамини, посебно витамин А, налази се у бресквама. Показало се да ово воће добро утиче на квалитет коже, што је посебно важно у летњем периоду. Не морате их користити само у воћној салати, већ направите оригиналну варијанту капрезе салате. Брескве и парадајз исеците на тање комаде, па додајте свежу моцарелу, листове босиљка, со, балзамико сирће, и екстрадевичанско маслиново уље.
ИЗБЕГАВАЛИ СТЕ СЛАНИНУ И КОБАСИЦЕ - ЖИВЕЛИ СТЕ У ЗАБЛУДИ! Ево зашто их МОРАТЕ уврстити у исхрану!
Лубеница
Ништа не евоцира на лето као комадићи хладне свеже хрскаво-слатке лубенице. Она има 11 грама угљених хидрата по шољи, и пуна је воде, што је посебно здраво. Како бисте је окусили на нешто другачији начин, очишћене комадиће лубенице поспите измрвљеним фета сиром, листићима менте, сољу, бибером, и маслиновим уљем.
Диња
Због тога што у себи садржи бета каротен и витамин Ц, диња треба што чешће да буде ваш избор. Посебно је важно да је конзумирате приликом излагања сунцу и високим температурама. Као освежавајућу посластицу предлажемо вам да половину диње очистите, а затим напуните грчким јогуртом, малинама, боровницама, сушеним гоџи бобицама и медом.
ИСКОРИСТИТЕ МАКСИМАЛНО: Уз пар савета ДЕТОКСИКОВАЋЕТЕ организам и ВРАТИТИ се са мора 3 КИЛОГРАМА ЛАКШИ!
Малине
Истраживања су показала да су малине, због присуства калијума, изврсне у борби против разних болести. Али, ако желите да будете „неваљали”, направите варијанту мохито коктела. Поред белог рума, сока лимете и листова менте, додајте згњечене малине, просеко и сируп од агаве. Будите без бриге, ниједно од ова два алкохолна пића немају високу калоријску вредност. Уосталом, шта је лето без доброг коктела?
Боровнице
Ово слатко воће је пуно антиоксиданса, а уз то поседује веома мало угљених хидрата. На пример, пола шоље боровница у себи садржи само 10 грама угљених хидрата. Можете их јести саме, за ужину; убаците их у мусли за доручак; а испробајте их и у салати за ручак или вечеру. За дотичну салату помешајте листове зелене салате, комадиће краставца, сирове бадеме, и наравно боровнице, па прелијте једноставним дресингом.
ЛЕКОВИТОСТ МОРА ОДАВНО ЈЕ ПОТВРЂЕНА: Ево како утиче на ЗДРАВЉЕ жене!
Купине
Зато што имају магнезијум и обиље влакана, конзумирање купина лечи ране и регенерише кожу. Пробајте следећи рецепт. Изгњечите купине са мало смеђег шећера, убаците их у шерпицу заједно са кашичицом рена, соком лимуна, исецканим першуном, сољу, бибеом, и уљем од семена грожђа. Када се сос згусне, прелијте га преко меса, најбоље је дивљачи.