Ваздушаста ПИТА од 3 састојка, без брашна и без кора - Пуна качкаваља идеална је за ДОРУЧАК, а о вишку килограма не морате ни да мислите
Ако сте спремни да пробате нешто сасвим другачије, а гарантовано феноменалног укуса, ова сласна пита је нешто незаобилазно!
Пита је увек добар избор за доручак или вечеру, а ако је избегавате због свих тих угљених хидрата у тесту или корама за питу, предлажемо да пробате овај интересантан рецепт за који вам ништа од тога није потребно!
У питању је арапско јело од три састојка, за које ћете можда потрошити мало више јаја него што иначе користите за питу, али ћете добити много коцки и моћи да је једете три дана.
Ако успете да издржите да вам траје тако дуго јер је укус стварно фантастичан, а пита је лагана.
Састојци:
8 јаја
400 мл млека
150 г качкаваљ
Припрема
Јаја посолите по укусу, па их умутите.
Додајте млеко и мешајте док се не сједини.
Потом убаците рендан качкаваљ и добро промешајте.
Сипајте у ватросталну посуду за печење, коју сте подмазали уљем или путером, па пеците у рерни претходно загрејаној на 200 степени, 25-30 минута.
Погледајте како се прави пита од три састојка.
Србија Данас/Glossy/Пренела Ј.Ш.