Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВОЋЕ У ТЕГЛИ - бакин рецепт за ЈАК ИМУНИТЕТ током зиме! Направите ПОСЛАСТИЦУ без конзерванса која ће трајати до пролећа

24.09.2023. 19:10
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Сви смо љубитељи воћа, још ако нам се приједи зими а не можемо да их нађемо, нашли смо решење како да их једемо и када је баш хладно а баш нам се и не излази у набавку.

Потребно је:

  • брескве зреле, али тврђе
  • шљиве
  • по избору шећер
  • по жељи лимун
Рецепт за КИСЕЛЕ КРАСТАВЧИЋЕ - Брзо и лако се спремају, битно је само да знате овај ТРИК како би што ДУЖЕ ТРАЈАЛИ

Рецепт за КИСЕЛЕ КРАСТАВЧИЋЕ - Брзо и лако се спремају, битно је само да знате овај ТРИК како би што ДУЖЕ ТРАЈАЛИ

Свака ЋУФТИЦА има своје гнездо од КРОМПИРА: Бака Јела доноси нов рецепт за стару НЕПРЕВАЗИЂЕНУ КОМБИНАЦИЈУ

Свака ЋУФТИЦА има своје гнездо од КРОМПИРА: Бака Јела доноси нов рецепт за стару НЕПРЕВАЗИЂЕНУ КОМБИНАЦИЈУ

Припрема:

Брескве опрати, извадити коштицу и исећи на пола или на шетвртину ако су веће. Тегле стерилисати на 100 степени у рерни па ређати брескве у теглу. У сваку теглу ставити 3 кашике шећера и налити водом да прекрије воће. Исто тако урадити и са шљивама или било којим воћем. Затворити тегле добро затварачем и ставити у хладну рерну на 90 степени Ц 90 минута. Оставити до сутра, па поређати са осталом зимницом.

Напомена: Бака Јела у тегле није стављала шећер већ само по 1 ванилин шећер и по круг лимуна.