VOĆE U TEGLI - bakin recept za JAK IMUNITET tokom zime! Napravite POSLASTICU bez konzervansa koja će trajati do proleća
24.09.2023.
19:10
Svi smo ljubitelji voća, još ako nam se prijedi zimi a ne možemo da ih nađemo, našli smo rešenje kako da ih jedemo i kada je baš hladno a baš nam se i ne izlazi u nabavku.
Potrebno je:
- breskve zrele, ali tvrđe
- šljive
- po izboru šećer
- po želji limun
Recept za KISELE KRASTAVČIĆE - Brzo i lako se spremaju, bitno je samo da znate ovaj TRIK kako bi što DUŽE TRAJALI
Recept za KISELE KRASTAVČIĆE - Brzo i lako se spremaju, bitno je samo da znate ovaj TRIK kako bi što DUŽE TRAJALI
Svaka ĆUFTICA ima svoje gnezdo od KROMPIRA: Baka Jela donosi nov recept za staru NEPREVAZIĐENU KOMBINACIJU
Svaka ĆUFTICA ima svoje gnezdo od KROMPIRA: Baka Jela donosi nov recept za staru NEPREVAZIĐENU KOMBINACIJU
Priprema:
Breskve oprati, izvaditi košticu i iseći na pola ili na šetvrtinu ako su veće. Tegle sterilisati na 100 stepeni u rerni pa ređati breskve u teglu. U svaku teglu staviti 3 kašike šećera i naliti vodom da prekrije voće. Isto tako uraditi i sa šljivama ili bilo kojim voćem. Zatvoriti tegle dobro zatvaračem i staviti u hladnu rernu na 90 stepeni C 90 minuta. Ostaviti do sutra, pa poređati sa ostalom zimnicom.
Napomena: Baka Jela u tegle nije stavljala šećer već samo po 1 vanilin šećer i po krug limuna.