Вруће ЛЕПИЊЕ СА КАЈМАКОМ као из пећи на дрва: Мирис се шири целом кућом, а ТРИК у припреми гарантује хрскаву корицу
Ево како се спремају по бакином рецепту.
22.04.2025.
08:43
Коментари (0)
Данас вам из бакиње кухиње представљамо рецепт за вруће лепиње које су одличне са кајмаком. Диван доручак, ево шта вам је потребно и како се праве.
Састојци
- 250 мл млаке воде
- Мало уља
- Со
- 15 г квасца
- 1 кашичица шећера
- 550 г брашна
Размутити квасац у мало воде и додати шећер. Кад запени, сипати у ванглу, додати воду мало уља и брашно. Замесити глатко тесто и оставити да одмори око 30 минута. Тесто премесити па издвојити мале лоптице, обрадити их рукама и покрити. Одморити 5-6 минута, развити у облик величине тањира рукама. Покрити да се одморе 10 минута и пржити у уљу.
Вадити на папирни убрус. Премазати кајмаком и уживати у њеном укусу. Деца ће их разграбити.
Детаљније о начину припреме на видеу Бакина кухиња.