Vruće LEPINJE SA KAJMAKOM kao iz peći na drva: Miris se širi celom kućom, a TRIK u pripremi garantuje hrskavu koricu
22.04.2025.
08:43
Komentari (0)
Evo kako se spremaju po bakinom receptu.
Danas vam iz bakinje kuhinje predstavljamo recept za vruće lepinje koje su odlične sa kajmakom. Divan doručak, evo šta vam je potrebno i kako se prave.
Sastojci
- 250 ml mlake vode
- Malo ulja
- So
- 15 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 550 g brašna
Razmutiti kvasac u malo vode i dodati šećer. Kad zapeni, sipati u vanglu, dodati vodu malo ulja i brašno. Zamesiti glatko testo i ostaviti da odmori oko 30 minuta. Testo premesiti pa izdvojiti male loptice, obraditi ih rukama i pokriti. Odmoriti 5-6 minuta, razviti u oblik veličine tanjira rukama. Pokriti da se odmore 10 minuta i pržiti u ulju.
Vaditi na papirni ubrus. Premazati kajmakom i uživati u njenom ukusu. Deca će ih razgrabiti.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Bakina kuhinja.