Vruće LEPINJE SA KAJMAKOM kao iz peći na drva: Miris se širi celom kućom, a TRIK u pripremi garantuje hrskavu koricu
Evo kako se spremaju po bakinom receptu.
22.04.2025.
08:43
Komentari (0)
Danas vam iz bakinje kuhinje predstavljamo recept za vruće lepinje koje su odlične sa kajmakom. Divan doručak, evo šta vam je potrebno i kako se prave.
Sastojci
- 250 ml mlake vode
- Malo ulja
- So
- 15 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 550 g brašna
Razmutiti kvasac u malo vode i dodati šećer. Kad zapeni, sipati u vanglu, dodati vodu malo ulja i brašno. Zamesiti glatko testo i ostaviti da odmori oko 30 minuta. Testo premesiti pa izdvojiti male loptice, obraditi ih rukama i pokriti. Odmoriti 5-6 minuta, razviti u oblik veličine tanjira rukama. Pokriti da se odmore 10 minuta i pržiti u ulju.
Vaditi na papirni ubrus. Premazati kajmakom i uživati u njenom ukusu. Deca će ih razgrabiti.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Bakina kuhinja.