ЗА ДЕСЕТКУ! Жарко Стевановић СПРЕМИО БИФТЕК за госте, мора да "одлежи" два дана у овој маринади да би месо било савршено
Уз бифтек спремио и посебан бибер сос, а рецепт је у наставку текста.
Жарка Стевановића знамо по квизу "Потера", а у оквиру емисије "На вечери код..." угостио је остале учеснике и за главно јело припремио бифтек.
Ево како се припрема по његовом рецепту који је одушевио госте.
Бифтек стоји два дана у маринади од: маслиновог уља, ким, коријандер, мирођија и ловоров лист, месо се посоли и намаже сенфом.
Бифтек се пече на загрејаном тигању три до четири минута са сваке стране, како би био средње печен, по Жарковом укусу, а ви припремите по свом.
Бибер сос који се служи уз бифтек
Љубичасти и бели лук се продинстају на путеру, дода се мало брендија, павлака за кување и пар капи лимуна.
Љубичасти и бели лук прво се продинстају и дода им се свеже мрвљен бибер из авана, затим се дода бренди, павлака за кување и кува се пет минута, да се мало згусне. Дода се цело паковање путера да се отопи и пар капи лимуна на крају.
Бибер сос је готов. Уз свеже припремљен бифтек и сос, спрема се и кромпир пире.